Berlin

Höstlovet börjar ta slut nu, och kände att jag skulle skriva något litet. Jag har faktiskt varit i Berlin från i Onsdag tills igår (Fredag). Vi åkte dit på en liten long weekend i mitten av veckan. På onsdag så kom vi fram vid 8 på morgonen, det började med att vi lämnade väskorna på hotellet och sedan gick vi runt lite i stan och kollade runt, fanns ett jätte coolt vatten ur i ett köpcentrum (Europa center) där vi också åt lunch, thai mat. Provade även en sån där kringla, Brezel på tyska. Den var faktiskt god. Sen var det tillbaka till hotellet då våra rum var städade, la in våra väskor och sedan sightseeing runt i staden, fick höra massor av spännande saker. Historia i skolan intresserar mig inte direkt så mycket, men att få det berättat och vara på platsen där det har hänt är faktiskt väldigt häftigt, och roligt. :) Sedan hade vi bokat ett bord uppe i Europas 4:e högsta byggnad: Fernsehturm – ett tv-torn med en snurrande restaurang inuti, så man fick se hela staden från 200 meters höjd ungefär. Hela tornet är 368 meter högt. Mozarella med tomat till förrätt, kalvroulad med basilika potatismos (jag tror det var basilika i alla fall) och rödkål till varmrätt, och apelsinmosse med kex till efterätt. Gott var det :)

Nästa dag åkte vi ut till Sachsenhause, ett koncentrationsläger som användes under 2:a världskriget. En sightseeing det med, med en guide som berättade om livet där på den tiden och lite sånt. Hemskt verkligen, ofattbart många människor miste sina liv där, blev plågade varje dag. usch. Svårt att återberätta allt, så jag skippar nog det. Men det var verkligen spännande och lärorikt, så nu när vi har prov på 2:a världskriget i skolan, kommer det nog gå bra för mig 😉 Sedan så på kvällen var vi och kollade på Blue Man Group, åt tapas till middag. Och för allas information, mussla och bläckfisk är faktiskt inte så hemskt som man tror. 😛 Dom har mängder av snabbmats ställen i Berlin, finns överallt. Samma sak med caféer och frukostställen. Drack en jätte god färskpressad apelsinjuice, 100% färskpressad, man fick se den bli pressad och allt. mums!

Dagen efter det hade vi inget planerat, så vi tänkte åka och kolla på olympia-stadion. Tyskland hade OS 1936 (om jag nu inte minns fel) under Hitlers tid faktiskt, väldigt maffigt bygge. Men det spelades en match där inne, så vi kom inte in. Så vi åkte tillbaka till stan och gick runt kollade på butiker. Köpte inte så mycket, nästan inget alls förutom en liten souvenir (och mat då) – en björn. Berlins ”symbol” är en björn. Det står björn statyer i olika färger och mönster lite överallt i staden faktiskt. Dom har en hel del köpcenter som påminner om NK i Berlin. Sen åt vi lunch, Jag tog entrecote med potatisgratäng och bearnesås, super gott. Men hade ätit en donut innan från Dunkin Dounuts, så var jätte mätt. Sen var planen att jag skulle få åka till Primark, men det låg för lång bort, så vi hade inte hunnit dit och tillbaka om vi inte skulle missa planet. Så vi gick runt mer i stan. Till en choklad butik med stora chokladverk, bla. Titanic :) Och det var väll nästan allt. Åkte hem sedan på kvällen. Skriver mest det här för mig själv, roligt att läsa kanske när jag är äldre, kanske borde skaffa en dagbok istället..

Hoppas ni haft en bra vecka, vare sig ni haft höstlov eller inte! Tog inte så jätte mycket bilder, så får bli de från Instagram, och en bild på en kringla och björnarna runt om i staden från google, så ni fattar vad jag pratar om 😉

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>